Vi har äntligen nått vårt mål, Paris. Vi siktade på ca. 200 mil innan vi skulle vara i mål.

Hur har det gått då?

Efter en något kall start i Sverige där Therese kröp ner fullt påpälsad när hon skulle sova så har det bara blivit varmare.
Backarna i småländska skogarna lämnade vi snart efter oss och en något utplanat Danmark visade upp sitt bästa jag där även dom absolut bästa campingarna har hittats.

När vi rullat igenom Danmark på något så där friska ben så var det nu dags att ta sig an Tyskland. Vi började från Puttgarden med strålande solsken och fantastiskt glada tyskar då det fortfarande var spännande fotboll på tv’n.
Tyskland visade sig ge lite smålandsvibbar, det gav benen en prövning att efter ikring 100 mil få köra lite backigt igen. Men Tyskland har fantastisk natur och väldigt trevliga människor fick vi möta. Engelskan är inte alltid så bra, men efter några år i skolan så fick vi användning för vad jag lärt mig.
Tyskland bjöd också på det första riktiga ovädret. Åska så korna råmade på fälten. Jag, jag mös. Therese hon kröp tätt intill av rädsla.

När vi kollat klart på tyska fantastiska gårdar så var det nu dags att ta oss an Holland. Efter en liten båttur över Dollars så var vi där. Bräkande får och en himla massa bajs i motvind var vad vi möttes av. Efter ett himla sökande så hittade vi äntligen en bonde som hade en ledig plats på son gård där vi kunde slå upp vårt tält.
Han tyckte vi skulle gena genom Holland, Belgien och Frankrike för att komma till Paris i tid när vi berättade att vi skulle till Paris och finalen i Tour de France.
Men vi valde att cykla norr ut. Mot ett blåsigt landskap där vindkraftverken avlöste varandra.
Att cykla i Holland är speciellt. Dom har verkligen tänkt igenom det här med att ha cyklister längst med vägarna, vilket man gjort på väldigt få ställen. Jag har flera exempel på lager där man inte behöver bygga om, utan bara tänka om, tills den dagen jag sitter ner och får säga mitt.
Här i Holland fick vi läsa ord vi inte kunde uttala och äta härlig mat den lokala holländska puben inte kan leverera. Bitter ballen, ät det nästa gång du är i Holland. Ett tilltugg till ölen.

Nu skulle vi få cykla över en landsgräns. Vi väntade oss passkontroll och stående ovationer från gränsvakterna. Men det fanns inte ens en skylt om att vi kommit till Belgien. Vi var helt plötsligt i en stad vi visste låg i Belgien.
Här skulle vi nu tillbringa ca. 24 timmar. Belgiens kust är inte längre än så nämligen.
På morgonen innan vi lämnar vår camping så får vi barnvakt. Siri har lärt sig att charma allt och alla på alla dess språk. Siri besökte då tältet intill oss under tiden vi plockade ihop all vår packning innan det skulle bära av mot ett Frankrike.

Här i Frankrike så välkomnades vi. I alla fall av en skylt. Språksvårigheterna med att fransmännen inte kan engelska löser vi med teckenspråk och att Therese plockar fram skolfranskan.
Genom ett stekhett landskap upp mot Calais där vi får möta ”The Backe”. Inte en backe på väldigt lång tid. Nu dyker dom upp. Sent på eftermiddagen vilket inte benen uppskattar. Vi går upp för sista backen innan det bär av utför ner mot dalen där vi ska övernatta.
Kommande dagar visade sig skulle bli tuffa. Med trötta ben och djupa dalar kom det bli en tuff färd in mot Paris.

Men så tog storstaden vid. En stad som börjar långt innan den ens har börjat. Och där står den. Den stora högen av skrot som är en så underbart landsmärke.
Att få se det uppenbara sig så tydligt får oss att ha svårt att hålla tårarna borta. Vi cyklar in i parken framför Eiffeltornet och kramar om varandra. Alla tre. Vi tar bilder och är otroligt lyckliga. Lyckliga över att äntligen vara framme, även om vi inte riktigt kan förstå det. Nu ska vi bara hitta ett hotell och få sova. Sova länge och vila våra ben.

Tack till alla som hejat och givit oss hurrarop genom vår resa. Det har hjälpt massor.
Att se vad som vi nu ska samla in till Rädda Barnen har pushat oss.

Allt är möjligt. Även med små barn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>